Skip to main navigation Skip to content

1. Levering

Leveringsalternativene, vilkårene og kostnadene er som angitt på utsjekkingssiden før kjøpet og før ordrebekreftelsen.

2. Returer

Vi tror du vil bli fornøyd med produktet, men det kan oppstå situasjoner der du føler det vil være nødvendig å returnere en vare. Vi har som mål å holde prosessen så enkel som mulig, og disse vilkårene påvirker ikke dine juridiske rettigheter. Du finner et sammendrag av dine juridiske rettigheter med tanke på produktene på slutten av denne siden.

Vi vil forsøke å håndtere alle returer så raskt som praktisk mulig.

a. Uønskede produkter

- Vår policy er å sikre at du er fornøyd hver gang du legger inn en Ordre hos Longines. Hvis du ikke er fornøyd med en vare når du mottar den eller hvis du ganske enkelt ombestemmer deg må du må returnere produktet til oss innen 30 dager fra dagen du mottok varen. Varen må ha vært tatt godt vare på og være i ubrukt stand med alle komponenter. Vi vil refundere prisen du betalte for varen.

Du må ta godt vare på produktene til de blir returnert. Vi kan kreve at du betaler for en eventuell prisreduksjon etter din håndtering av produktene som ikke har vært nødvendig for å fastslå karakteren, egenskapene og funksjonen til produktene. Hvis for eksempel en klokke kommer tilbake til vårt logistikksenter med armbåndet eller remmen skadet (og dette ikke skyldes feil eller uaktsomhet fra vår side) eller ikke er i original tilstand, forbeholder vi oss retten til å avvise returen eller refundere prisen på klokken med fradrag for kostnadene til et nytt armbånd eller en rem. Om mulig bes du legge ved fraktbrevet og all emballasjen intakt.

- Vi vil foreta refusjonen direkte til kreditt-/debetkortet som ble brukt for å legge inn den opprinnelige ordren innen 14 dager fra dagen vi mottar produktet tilbake eller, hvis tidligere, når vi mottar bevis på retur av varene, eller hvis tidligere, straks vi har inspisert den returnerte varen og har bekreftet at den er returnert til oss i den stand den var i da den ble levert til deg.

- Bestemte produkter og tjenester er unntatt fra disse retningslinjene for retur, inkludert øreringer, som ikke kan aksepteres av helsemessige og hygieniske årsaker.

- Vi er ikke erstatningsansvarlige for feil i bilder eller tekster på dette nettstedet; dette omfatter også feil i tekster som er lagt inn av deg under ordreprosessen. Alle individualiserte produkter er unntatt fra retten til retur og refusjon (unntatt garantisaker) og vi kan avvise all individualisering uten å oppgi noen grunn.

b. Produkter med feil og/eller mangler

- Vi prøver å velge og pakke produktene best mulig for å sikre at de kommer fram i god stand. Men hvis en vare ankommer skadet eller er defekt, eller ikke er det du bestilte, vil vi erstatte eller reparere den uten kostnad eller gi deg full refusjon eller en reduksjon i pris slik det er hensiktsmessig iht. dine juridiske rettigheter, hvis du gir oss varsel om at produktet er defekt innen rimelig tid etter at du har oppdaget, eller burde ha oppdaget defekten og senest innen fristen angitt i neste setning i dette avsnittet. Avhengig av om rettsmiddelet er tilgjengelig for deg kan du måtte returnere produktet til oss (med mindre vi blir enige om noen annet). Hvis en defekt vare har en levetid på inntil 2 år, må du sende ovennevnte varsel minst innen 2 år fra datoen du mottok produktet. Der en defekt vare er ment å skulle vare betydelig lenger enn 2 år, må varselet sendes innen utløp av 5 år.

- Vi vil foreta refusjonen direkte til kreditt-/debetkortet som ble brukt for å legge inn den opprinnelige ordren, straks vi har bekreftet at du har rett til refusjon for det defekte produktet.


c. Retur av uønskede eller defekte produkter

Vennligst kontakt oss om du ønsker retur av ditt produkt:
e-post: e-commerce@longines.no
telefon: +47 22918550

KLIKK HER FOR DITT RETURSKJEMA

 

Utfylling av returskjema

-Fyll inn ditt navn og ordrenummer. Dette finner du enten på din originale kvittering eller bestillingsbekreftelsen du tidligere har mottatt.
-Legg inn ditt unike retur-nummer du fikk oppgitt per e-post eller telefon.
-Fyll inn produktnavnet og referanse nummeret på klokken. Dette finner du enten på din originale kvittering eller bestillingsbekreftelsen du tidligere har mottatt.
-Oppgi relevant kode/begrunnelse for returnering. Kodene finnes på returformularet. Vennligst signer med navn og dato, og fyll inn ditt hele navn med blokkbokstaver.

Pakking av din/dine vare (r)

-Pakk ditt/dine produkt (er) på en forsvarlig måte og legg den/de i sin originale kartong som produktet/produktene ankom i.
-Vennligst legg ved alt av produkt-tag, garantikort, bruksanvisning, diamantsertifikat o.l. som var med da du mottok varen (e).
-Legg ved returskjemaet i esken som varen (e) ankom i. Vennligst sørg for at alle originale etiketter blir fjernet og at esken er forsvarlig lukket.

d. Sammendrag av dine viktigste juridiske rettigheter knyttet til produktene

Dette er et sammendrag av dine viktigste juridiske rettigheter. Det gjelder bestemte unntak. Du finner detaljert informasjon på Forbrukerrådets nettsted https://www.forbrukerradet.no eller ved å ringe 23 400 500.

Forbrukerkjøpsloven av 2002 sier at varer må være slik de er beskrevet, egnet til formålet og ha tilfredsstillende kvalitet og være i samsvar med kravene når det gjelder type, antall, kvalitet, andre egenskaper og emballasje slik det framgår av kontrakten. I produktets forventede levetid gir dine juridiske rettigheter deg rett til følgende, forutsatt at du reklamerer på at varen er defekt innen rimelig tid og senest:

- inntil to år: hvis den defekte varen ikke kan forventes å ha lengre levetid enn 2 år har du rett til å få varene reparert eller erstattet, eller hvis det ikke er mulig eller for kostbart, har du rett til en prisreduksjon eller, der defekten er betydelig, heve kontrakten.

- inntil fem år: hvis varen kan forventes å ha lengre levetid enn 2 år, kan du ha rett til reparasjon eller erstatning av den defekte varen, eller hvis det ikke er mulig eller for kostbart, en prisreduksjon, eller, der defekten ikke er ubetydelig, å heve kontrakten.